Estradowiec.pl - Nagłośnienie i Estrada - Wortal sprzętu Pro Audio Strona Główna

 Ogłoszenie 
Eventroom.pl

 
   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Jak podłączyć subbasy aby były sterowane przez aux?
shik 
Niczego nie dotykam


Dołączył: 24 Sie 2010
Posty: 41
Skąd: - - -
Wysłany: 2015-07-08, 22:43   Jak podłączyć subbasy aby były sterowane przez aux?

Witam.
Jak podłączyć aktywny zestaw aby basy sterować z AUXa? Mam do dyspozycji mikser analogowy A&H ZED428, Driverack, basy i nadstawki.
Czy muszę to puścić z drugiego crossovera, czy jest jakaś opcja bez?
 
 
ciasteczkowypotwor 
Krakers



Nagłośnienie: Nie gram głośno...
Pomógł: 316 razy
Wiek: 20
Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 5719
Skąd: wziąść kasę na wódkę?
Wysłany: 2015-07-09, 09:28   

shik, skoro są to aktywna basy, to zapewne maja wbudowaną zwrotnicę. Podłącz po prostu do auxa.
_________________
Jestem bardzo kiepskim akustykiem, wiec mi nie wierzcie...

Serwisówki: http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie

∞πωΦεΩβλ°±Δφ
 
 
ASDF 
Stagehand - to brzmi dumnie



Nagłośnienie: nic prawie nie słychać
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 662
Skąd: z Monopolowego
Wysłany: 2015-07-16, 15:37   

shik, tak jak ci podpowiada ciasteczkowypotwor, jeżeli są aktywne basy to puść je np. z 6 auxa post i wsio. Górki przytnij w driveracku i tyle chociaż dobrze by było gdyby to się jeszcze fazowo wszystko zgadzało.
Ostatnio zmieniony przez ASDF 2015-07-16, 15:39, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
DjDamiano 
ESTRADOWIEC



Zaproszone osoby: 1
Nagłośnienie: skuteczne
Oświetlenie: Różne ledy i inne
Pomógł: 111 razy
Wiek: 39
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 2290
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2015-07-16, 15:55   

Może to sfazować z pozycji auxa, wszędzie sa delay.
_________________

 
 
ASDF 
Stagehand - to brzmi dumnie



Nagłośnienie: nic prawie nie słychać
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 662
Skąd: z Monopolowego
Wysłany: 2015-07-16, 16:25   

DjDamiano, gdzie na auxie w zedzie ma dly :) i jakiego driveracka posiada bo jak wersje px to może pomarzyć w innych wersjach nie wiem jak jest.

[ Dodano: 2015-07-16, 16:28 ]
Druga sprawa to taka czy kolega shik, wie w ogóle jak to zrobić ?
Ostatnio zmieniony przez ASDF 2015-07-16, 16:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
DjDamiano 
ESTRADOWIEC



Zaproszone osoby: 1
Nagłośnienie: skuteczne
Oświetlenie: Różne ledy i inne
Pomógł: 111 razy
Wiek: 39
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 2290
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2015-07-16, 19:17   

Aaaaaa.... "tyle jest tematów" na tym forum że mi się porąbały wątki, miksery i procesory :P :P :P Odwołuję :P
_________________

 
 
ciasteczkowypotwor 
Krakers



Nagłośnienie: Nie gram głośno...
Pomógł: 316 razy
Wiek: 20
Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 5719
Skąd: wziąść kasę na wódkę?
Wysłany: 2015-07-17, 07:35   

DjDamiano napisał/a:
Może to sfazować z pozycji auxa, wszędzie sa delay.


Tak, delay na auxie w A&H ZED428 chyba długim kablem.
_________________
Jestem bardzo kiepskim akustykiem, wiec mi nie wierzcie...

Serwisówki: http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie

∞πωΦεΩβλ°±Δφ
 
 
shik 
Niczego nie dotykam


Dołączył: 24 Sie 2010
Posty: 41
Skąd: - - -
Wysłany: 2015-09-22, 14:22   

Witam
Dziękuje za podpowiedzi,
ciasteczkowy: tez tak myślałem, ale w rcf 4pro 8003a, po wciśnięciu przycisku xover/link wyjście podaje sygnał odcięty od dołu, zatem nie zepnę w ten sposób basów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Qbs. Template theme based on Unofficial modifications.


EventRoom.pl