Estradowiec.pl - Nagłośnienie i Estrada - Wortal sprzętu Pro Audio Strona Główna

 Ogłoszenie 
Eventroom.pl

 
   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Najlepsze teksty fachmanów z Elektrody
qwerty67 
Realizator FOH



Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 73 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 1725
Skąd: Zielona Góra & Kowalów
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-28, 12:01   Najlepsze teksty fachmanów z Elektrody

!!!!!UWAGA!!!!!
Wszelkie wypowiedzi użytkowników w tym temacie są na ogół ironiczne, sarkastyczne i prześmiewcze. Prosi się więc gości i nowych użytkowników o nie branie tych wypowiedzi za pewnik czy też prawdę objawioną (czyt. nie są to fakty i informacje techniczne czy naukowe).
AVE ESTRADOWIEC !! ^^




No to panowie chwalimy się kto co wyczytał :) ja zacznę http://www.elektroda.pl/r...383351-840.html

Cytat:
wieszane bez symulacji nie było potrzeby nawet włączac Easy focus. Powieszone po 8 sztuk jednak podłączone jest tylko po 6 na strone tak aby dolne górki nie wchodziło w pasmo basłow, niestety wyżej się nie dało, system powiszone w takiej ilości czysto dla szpanu
_________________
Moje tętno bije w BPM
Ostatnio zmieniony przez dziub-dziub 2010-03-16, 20:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tjakuszewicz 
Realizator FOH



Nagłośnienie: 4 kW
Pomógł: 51 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 1524
Skąd: Słubice
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-28, 12:16   

Ten jest przedni w całości:
Cytat:
Kompletnie was nie rozumiem, co za roznica czy postawie sobie 10kw w lini czy 1kw tubowego? nie ma znaczenia czy bedzie ich 4 czy 16, nie bedzie za głosno przeciez sam ustalasz jaki poziom dźwieku chcesz dać. Ktoś wyskoczył ze sposobem podwieszania, tak wydaje sie być mało, jednak konstrukcja ma 4,5m jak by ktoś chciał zauważyć. A jak ktoś patrzy na zdjęcia linijek powykrecanych w banany to spoko, jak wiesza sie je 20m nad ziemia i maja byc nad ludzmi to spoko, ale niestety w tym wypadku liczy sie praktyka i rzeczywiste warunki a nie patrzenie na zdjęcia lub bawienie sie z programami do kątów. Jeśli ktoś chce zobaczyć więcej to zapraszam na strone alphard.home.pl jest tam wiecej zdjęć z moich realizacji. EBC41 jak nie pracowałes nigdy na tego typu systemach to sie nie odzywaj. System liniowy to nie wieszanie paczek i robienie z nich banana, moze fajnie wyglada ale trzeba miec do tego spełnione odpowiednie kryteria. Jeszcze tylko czekam kiedy ktos wyskoczy z tym dlaczego tak ustawiłem basy, dobrze, że nie dałem jednego za drugim bo już byście wogole nie wiedzieli o co chodzi.


[ Dodano: 2010-01-28, 12:40 ]
Cytat:
basy daje sie na ziemi a nie na podestach no i miedzy tymi topami to napewno jest duzo góry i wokalu... kto ci wymysla takie ustawienie. Bas ma iść dołem a nie na wysokości uszy i mieszać sie z innymi pasmami.


A co z kolumnami pełnopasmowymi, które stawia się na statywach? Rozumiem, że albo takie nie istnieją, albo nalezy taki 15" cłośnik wykręcić i dać na ziemię....

I perełka:

Cytat:
Jedna paczka ma 700W (głośnik 18sound jak jest napisane na materiale. Dokładnego modelu nie pamiętam)

odpowiedź:
Cytat:
Zazdroszcze też 700 watowych nadstawek na 18" głosniki, naprawde musi to świetnie grać wokalem...
_________________
www.fortesound.pl
 
 
ciasteczkowypotwor 
Krakers



Nagłośnienie: Nie gram głośno...
Pomógł: 316 razy
Wiek: 21
Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 5719
Skąd: wziąść kasę na wódkę?
Wysłany: 2010-01-28, 12:45   

tjakuszewicz, powiedz skąd ten cytat, choć na PW, chcę się tam udzielić :)
_________________
Jestem bardzo kiepskim akustykiem, wiec mi nie wierzcie...

Serwisówki: http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie

∞πωΦεΩβλ°±Δφ
 
 
qwerty67 
Realizator FOH



Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 73 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 1725
Skąd: Zielona Góra & Kowalów
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-28, 13:09   

Ciastek to wszystko z tego mojego linku :)
_________________
Moje tętno bije w BPM
 
 
dziub-dziub 
Lord Dziuku Dziub Padawan



Zaproszone osoby: 2
Nagłośnienie: DK: FOH:6kW MON: 2kW
Pomógł: 179 razy
Wiek: 30
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 4401
Skąd: Almost Łochów
Wysłany: 2010-01-28, 13:27   

Jeden temat a tyle mądrości i radości :D

http://obrazki.elektroda.net/62_1264673441.jpg
_________________
Nie ma większych kłamców od dystrybutorów...
 
 
qwerty67 
Realizator FOH



Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 73 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 1725
Skąd: Zielona Góra & Kowalów
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-28, 13:31   

Albo :
Cytat:
A za mnie noszą sprzęt klienci i organizatorzy Wink Dużo to wcale nie lepiej, teraz świat podąża do minimalizacji sprzętu i wagi. Obecnie w świecie są takie założenia, im mniej, lżej, mniejsze gabaryty to zawsze lepiej dla zdrowia i transportu oraz czasu.
Troszkę odbiegamy od tematu, mieliśmy prezentować sprzęt na imprezy i dyskoteki oraz pokazywać wiele fotek a nie rywalizowanie się czy kto ma racje.


i odp:
Cytat:
Sory, ale ja z takim sprzętem to bym cie nigdzie nie wziął. W tej branży obowiązuje jakieś minimum sprzętowe, które trzeba spełniać żeby myśleć o czymś więcej niż studniówki. Ale ty tego minimum nie spełniasz, pierwszy lepszy zespół jak zobaczy co ty masz to będzie się najmniej głośno śmiał


Ale i tak najlepsze:
Cytat:
EBC41 jak nie pracowałes nigdy na tego typu systemach to sie nie odzywaj. System liniowy to nie wieszanie paczek i robienie z nich banana, moze fajnie wyglada ale trzeba miec do tego spełnione odpowiednie kryteria.
_________________
Moje tętno bije w BPM
 
 
dziub-dziub 
Lord Dziuku Dziub Padawan



Zaproszone osoby: 2
Nagłośnienie: DK: FOH:6kW MON: 2kW
Pomógł: 179 razy
Wiek: 30
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 4401
Skąd: Almost Łochów
Wysłany: 2010-01-28, 13:32   

I dla potomności :D

http://www.elektroda.pl/r...1452771-90.html

Cytat:
No więc paczki nie są połączone ani sznurkiem ani streczfolią tylko zawiesiami wykonanymi tak aby obie górne paczki były względem siebie równoległe. Sama teoria Panowie nie gra:) A owszem jeśli mieliśmy możliwość powiesić wysoko łączyliśmy cztery sztuki normalnie
_________________
Nie ma większych kłamców od dystrybutorów...
 
 
tjakuszewicz 
Realizator FOH



Nagłośnienie: 4 kW
Pomógł: 51 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 1524
Skąd: Słubice
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-28, 13:55   

ciasteczkowypotwor, patrz pierwszy post qwerty67,

[ Dodano: 2010-01-28, 14:00 ]
za linkiem dziub-dziub

Cytat:
Warto dodać że pojawił się pierwszy w Polsce średni Adamson....naprawdę brzmi rewelacyjnie. Ktoś słyszał może???
_________________
www.fortesound.pl
 
 
monojack 
Zaczynam zwijać kable



Nagłośnienie: Proel Flash 2+2
Oświetlenie: świeczka
Pomógł: 10 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 336
Skąd: Libiąż
Wysłany: 2010-01-29, 00:23   

to TEN Adamson który świetnie gra tylko nikt go jeszcze nie słyszał :D
_________________
om nom nom nom
 
 
korek101 
A do czego to pokrętło???


Nagłośnienie: 122 dB
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 481
Skąd: Jasło
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-29, 10:24   

http://www.elektroda.pl/r...c1558750-0.html
_________________
PROFESJONALNE SYSTEMY ESTRADOWE
 
 
Volt 
Realizator FOH



Nagłośnienie: 1800
Oświetlenie: 3x 23W w pokoju
Pomógł: 77 razy
Wiek: 30
Dołączył: 05 Lut 2007
Posty: 1982
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2010-01-29, 10:40   

"m.in zapewnienie zasilania 2x220/20A"

To mi się podoba tylko że gniazdka mają obciążalność 16A ;)
_________________
Unitra-FAN
>>> eRmail zarabiaj na czytaniu emaili, 20 zł za rejestrację <<<
 
 
qwerty67 
Realizator FOH



Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 73 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 1725
Skąd: Zielona Góra & Kowalów
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-30, 14:39   

Cytat:
nie wiem od czego to było może dla tego że nowy ?


http://www.elektroda.pl/r...855375-330.html
_________________
Moje tętno bije w BPM
 
 
tjakuszewicz 
Realizator FOH



Nagłośnienie: 4 kW
Pomógł: 51 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 1524
Skąd: Słubice
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-30, 22:21   

I jak się zestarzał, to się naprawił...

Cu-da, cu--uuuuu---da ooooo-gła-sza-ją! :mrgreen:

Żeby tak wątroba na starość chciała działać idealnie....

[ Dodano: 2010-01-30, 22:21 ]
naprawiać się w sensie :D
_________________
www.fortesound.pl
 
 
qwerty67 
Realizator FOH



Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 73 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 1725
Skąd: Zielona Góra & Kowalów
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-30, 22:54   

Cytat:
ATX ponieważ to polska produkcja w przeciwieństwie do dalekowschodniego ADS PA 900. Więc jakbym miał kupować to handbox. Ale jak masz obie, to bez znaczenia.


Ja o czymś nie wiem na temat ADS'a?
_________________
Moje tętno bije w BPM
 
 
dziub-dziub 
Lord Dziuku Dziub Padawan



Zaproszone osoby: 2
Nagłośnienie: DK: FOH:6kW MON: 2kW
Pomógł: 179 razy
Wiek: 30
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 4401
Skąd: Almost Łochów
Wysłany: 2010-01-30, 23:18   

No chyba właśnie nie wiesz :D te modele w odpustowych obudowach niebieskich są z chin :D
_________________
Nie ma większych kłamców od dystrybutorów...
 
 
qwerty67 
Realizator FOH



Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 73 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 1725
Skąd: Zielona Góra & Kowalów
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-30, 23:19   

Co????? :shock: :shock: jak to?
_________________
Moje tętno bije w BPM
 
 
Michał_wa 
Otwieram już kejsy


Nagłośnienie: zmiata z ziemi
Pomógł: 14 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Wrz 2007
Posty: 271
Skąd: z domu
Wysłany: 2010-01-31, 00:00   

qwerty67, te serie ADS są produkowane w chinach , z tych samych fabryk korzysta min. Alphard którego tak wszyscy krytykują. logo w tym wypadku robi swoje
 
 
qwerty67 
Realizator FOH



Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 73 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 1725
Skąd: Zielona Góra & Kowalów
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2010-01-31, 00:01   

No niestety... wygłupiłem się swoją niewiedzą.
_________________
Moje tętno bije w BPM
 
 
J. S. 
Stagehand - to brzmi dumnie


Pomógł: 35 razy
Wiek: 35
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 611
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-31, 01:52   

Musiało coś takiego pojawić się w ofercie, przecież rynek ma różne potrzeby, a po co ludzie mają u konkurencji kupować ;)

[ Dodano: 2010-02-12, 02:22 ]
Może to nie tekst z elektrody, ale zawsze...
Cytat pochodzi ze stopki postów jednego z użytkowników forum SpeakerPlans(.com):
"me so horny, me love you long throw"
Nawet ciekawe odniesienie do cech konstrukcji tubowych :lol:
 
 
dziub-dziub 
Lord Dziuku Dziub Padawan



Zaproszone osoby: 2
Nagłośnienie: DK: FOH:6kW MON: 2kW
Pomógł: 179 razy
Wiek: 30
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 4401
Skąd: Almost Łochów
Wysłany: 2010-02-13, 00:10   

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1575262.html


Chyba już więcej nie odwiedzę elektrody _-_
_________________
Nie ma większych kłamców od dystrybutorów...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Qbs. Template theme based on Unofficial modifications.


EventRoom.pl