Estradowiec.pl - Nagłośnienie i Estrada - Wortal sprzętu Pro Audio Strona Główna

 Ogłoszenie 
Eventroom.pl

 
   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Najlepsze teksty fachmanów z Elektrody
ciasteczkowypotwor 
Krakers



Nagłośnienie: Nie gram głośno...
Pomógł: 316 razy
Wiek: 20
Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 5719
Skąd: wziąść kasę na wódkę?
Wysłany: 2013-07-01, 15:48   

http://www.elektroda.pl/r...475696#12475696

adambyw napisał/a:
Wystarczy Ci nawet kabel 1x RCA - 1x RCA do zwarcia gniazd kanału prawego i lewego. A najwygodniej kawałek gwoździa, tak jak widać na zdjęciu wzmacniacza w tamtym temacie.

Oczywiście to będzie działać przy założeniu że gniazda Jack i RCA są połączone równolegle.
_________________
Jestem bardzo kiepskim akustykiem, wiec mi nie wierzcie...

Serwisówki: http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie

∞πωΦεΩβλ°±Δφ
 
 
Grzesiek Lca 
Otwieram już kejsy



Nagłośnienie: STX POL-AUDIO DAP T.AMP
Oświetlenie: LASERWORLD/ADJ/EUROLITE/SKYWAY/X-BEAM/FLASH
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 256
Skąd: Legnica
Wysłany: 2013-07-01, 15:57   

I to pisze moderator -> adambyw pomógł więcej niż 200 razy Moderator Akustyka.
 
 
DjDamiano 
ESTRADOWIEC



Zaproszone osoby: 1
Nagłośnienie: skuteczne
Oświetlenie: Różne ledy i inne
Pomógł: 111 razy
Wiek: 39
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 2289
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2013-07-19, 05:19   

Zaciekawił mnie opis producenta...:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2611057.html
_________________

 
 
guitarman6666 
Stagehand - to brzmi dumnie



Nagłośnienie: 2 x 45
Pomógł: 11 razy
Wiek: 35
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 788
Skąd: Zamość nad Łabuńką
Wysłany: 2013-07-19, 06:19   

Producenta czego?
 
 
Luke15 
Monitorowiec



Nagłośnienie: Dr_Aus
Oświetlenie: 4,5kW
Pomógł: 21 razy
Wiek: 27
Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 1013
Skąd: Krosno / Trześniów
Ostrzeżeń:
 2/10/11
Wysłany: 2013-07-19, 09:44   

Producenta kontrolera:

"Opis producenta:

Stan wizualny dobry, wszystkie funkcje sprawne, sprzęt jak najbardziej działa dobrze. Sprzedaje ponieważ mp3 mnie nie przekonało i wróciłem do winyli. Jutro wrzucę zdjęcia.
Prosił bym propozycje wysyłać na maila djtools(malpa)o2.pl ponieważ rzadko loguje się na forum. " :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Jak to się nie da?! Zaraz zrobimy! :)
 
 
Grzesiek Lca 
Otwieram już kejsy



Nagłośnienie: STX POL-AUDIO DAP T.AMP
Oświetlenie: LASERWORLD/ADJ/EUROLITE/SKYWAY/X-BEAM/FLASH
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 256
Skąd: Legnica
Wysłany: 2013-07-27, 19:43   

Napisałem w temacie http://www.elektroda.pl/r...566397#12566397 post: "REPSOL46 Weź to sprzedaj i kup choćby STXa, bo jaki jest sens wożenia tylu badziewnych omnitroników i hoolywoodów?? Kolumny i końcówki to najgorszy sort z ChRL. Może to i fajnie wygląda jak nastawiasz tyle sprzętu, ale nic poza tym.
"

Zobaczcie jakie PW dostałem:

--
Wiadomość powiązana z
http://www.elektroda.pl/r...566397#12566397
sam jestes badziewny omnitronik to jedna z lepszych firm lepszych od elestra beyma tych drogich bubli czyli gowien
 
 
granat 
Realizator FOH



Pomógł: 72 razy
Wiek: 30
Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 1576
Skąd: Jaworzno
Ostrzeżeń:
 2/10/11
Wysłany: 2013-10-20, 21:21   

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2672680.html :mrgreen:
 
 
bartek3033 
Zapnę wtyczki



Nagłośnienie: Mackie HD, HK EPX, SRM450
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 29 Mar 2012
Posty: 577
Skąd: kraków
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2013-10-20, 22:13   

a co bylo napisane? bo juz jest po moderacji ;P
_________________
Wiem. że nic nie wiem - Sokrates
 
 
andrzej887 
Realizator FOH


Pomógł: 44 razy
Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 1980
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-10-20, 22:20   

Facet sie pytał czy kompresorem podzieli pasmo , pewnie tak , ale tani to on nie bedzie i musiały by być dwa :)
_________________
"A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu."
Król Julian
 
 
damian7129 
Mistrz pionów


Nagłośnienie: Dr!Aus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 214
Skąd: RZE
Wysłany: 2013-11-28, 22:32   

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2680018.html nie wiem czy nie było już :)
 
 
musicserwis 
Monitorowiec



Nagłośnienie: głośne
Oświetlenie: ładne
Pomógł: 35 razy
Wiek: 42
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 1055
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-11-28, 22:36   

he he, ja też biore sie za system liniowy :)
 
 
Grzesiek Lca 
Otwieram już kejsy



Nagłośnienie: STX POL-AUDIO DAP T.AMP
Oświetlenie: LASERWORLD/ADJ/EUROLITE/SKYWAY/X-BEAM/FLASH
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 24 Wrz 2012
Posty: 256
Skąd: Legnica
Wysłany: 2013-12-18, 16:39   

Kolejny "fan marki" haha ;)
 
 
andrzej887 
Realizator FOH


Pomógł: 44 razy
Dołączył: 17 Sty 2009
Posty: 1980
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2013-12-18, 18:18   

No i po co wyprowadzać chłopaka na prostą ? Przecież te omnitro-podobne ktoś też musi kupowac :)
_________________
"A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu."
Król Julian
 
 
ciasteczkowypotwor 
Krakers



Nagłośnienie: Nie gram głośno...
Pomógł: 316 razy
Wiek: 20
Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 5719
Skąd: wziąść kasę na wódkę?
Wysłany: 2013-12-25, 21:08   

http://www.elektroda.pl/r...097925#13097925

Artur k. napisał/a:

Dokładność w technice audio nie ma żadnego znaczenia - tak naprawdę do większości wystarczyłby prosty oscyloskop np. Mini-4, czy Mini-5.
Co chcesz dokładnie mierzyć oscyloskopem? Częstotliwość, którą i tak musisz przeliczyć na kalkulatorze, czy napięcie? Jedno i drugie obarczone jest tzw. błędem paralaksy, a zwłaszcza pomiar częstotliwości.
Jak dla mnie oscyloskop to jedynie wskaźnik, widzę kształt przebiegu, jego dokładne parametry mają drugorzędne znaczenie. Do tego mam inne mierniki (o ile w ogóle jest mi to potrzebne - a to się zdarza rzadko).


Jestem adminem, wiem już wszystko, nie potrzebuję urządzeń pomiarowych.
_________________
Jestem bardzo kiepskim akustykiem, wiec mi nie wierzcie...

Serwisówki: http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie

∞πωΦεΩβλ°±Δφ
 
 
młody 
To ja skoczę po piwo


Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 80
Skąd: Toruń
Wysłany: 2013-12-26, 18:23   

deus.ex.machina napisał/a:
Oscyloskop w audio ma bardzo ograniczona użyteczność i sprowadza się właściwie wyłącznie do możliwości zlokalizowania oczywistych problemów[...]


deus.ex.machina napisał/a:
Poszukałbym dobrej karty audio (zewnętrznej) z próbkowaniem 96 - 192ksps
:D karta dzwiękowa lepsza od oscyloskopu... takie rzeczy tylko na elektrodzie :/
 
 
tjakuszewicz 
Realizator FOH



Nagłośnienie: 4 kW
Pomógł: 51 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 1524
Skąd: Słubice
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2013-12-26, 19:01   

co to jest
Kod:
ksps
_________________
www.fortesound.pl
 
 
przemak 
Noszę już kejsy



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 123
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-12-26, 20:28   

tjakuszewicz napisał/a:
co to jest
Kod:
ksps


myślę, że kilosampli na sekundę - aczkolwiek pierwszy raz to widzę ;)
Ta elektroda to jednak dziwne miejsce jest...
_________________
http://nagrywamy.com/
Ostatnio zmieniony przez przemak 2013-12-26, 20:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ciasteczkowypotwor 
Krakers



Nagłośnienie: Nie gram głośno...
Pomógł: 316 razy
Wiek: 20
Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 5719
Skąd: wziąść kasę na wódkę?
Wysłany: 2013-12-27, 11:30   

przemak, Powinno być kS/s. Niestety na elektrodzie zapisywać jednostki mało kto potrafi, nawet moderatorzy tego nie umieją.

[ Dodano: 2013-12-27, 11:34 ]
Ale i tak najlepszy jest okres dla 500kHz wynoszący 200ns, tenże adminomoderator napisał nawet dłużysz post na ten temat, ze on ma rację, nawet to wyliczył, ze 200ns to 500kHz. Ale usunął, zanim zrobiłem printscreeena :)
_________________
Jestem bardzo kiepskim akustykiem, wiec mi nie wierzcie...

Serwisówki: http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie

∞πωΦεΩβλ°±Δφ
 
 
przemak 
Noszę już kejsy



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 123
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-12-27, 12:22   

ciasteczkowypotwor napisał/a:
przemak, Powinno być kS/s. Niestety na elektrodzie zapisywać jednostki mało kto potrafi, nawet moderatorzy tego nie umieją.


No nie, jak po "hamerykańsku", to "per second" czyli ps, a jak po polsku, to nie sampli tylko próbek ;)
_________________
http://nagrywamy.com/
 
 
wolek14 
A do czego to pokrętło???



Pomógł: 14 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 515
Skąd: ok. Żywca
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2013-12-27, 12:59   

Cytat:
Powinno być kS/s

Przyczepię się, wyjaśnij dlaczego?

Wg. mnie to jest już takie czepianie się na siłę, pomimo że wypowiedź głupia, to "jednostka" jest zapisana ok. Sampel nie widnieje w układzie Si, więc możesz sobie go zapisać dużą i małą literą. Z resztą podobną jednostkę zapisujesz "bpm" a nie "B/m".
_________________
Jedyne "Zawsze" jakie występuje w realizacji dźwięku, to to, że zawsze wszystkiemu winne jest nagłośnienie...
Ostatnio zmieniony przez wolek14 2013-12-27, 13:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Qbs. Template theme based on Unofficial modifications.


EventRoom.pl