Estradowiec.pl - Nagłośnienie i Estrada - Wortal sprzętu Pro Audio Strona Główna

 Ogłoszenie 
Eventroom.pl

 
   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Proel M1000U jako mixer
bartek2800 
Aspirant d/s smyczy


Nagłośnienie: słabo 300W
Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 3
Skąd: Stawiszyn k.Kalisza
Wysłany: 2010-10-21, 19:33   Proel M1000U jako mixer

Witam!

Jestem tu nowy choć konto już trochę mam. Zatem witam się :smile:
Szukałem podobnego tematu - nie znalazłem, więc tworzę nowy.

Potrzebuję użyć powermixer'a Proel M1000U tylko jako mixer'a podłączonego do końcówki ADS LX1100, bez używania kolumn napędzanym powermixerem.
Nie chcę spalić powermixer'a, stąd moje pytanie. Mam instrukcję obsługi jednak po angielsku i włosku.

Na próbę sprzęt podłączyłem tak:

Z powermixer'a wyszedłem z MAIN MIX po jack'u do końcówki i niby wszytko było OK. Ale jak wtedy zachowuje się końcówka mocy wbudowana w powermixer?



Czy tak to może działać?

proszę o odpowiedź

pozdrawiam
bartek
 
 
kuba2006 
Niczego nie dotykam



Nagłośnienie: ok 6kW
Oświetlenie: DMX freestyler, martin mx-1.... duuuużo tego
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 67
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2010-10-21, 21:48   

bartek2800, tak może to tak działać, nie widzę problemu, przynajmniej ja tak używałem przez dłuższy czas mojego powermixerka i było ok,
_________________
LDM-ADS-STX-POL AUDIO-BEHRINGER-PIONEER-RELOOP-MARTIN-FLASH-ADJ-SHURE-SENNHEISER
 
 
bartek2800 
Aspirant d/s smyczy


Nagłośnienie: słabo 300W
Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 3
Skąd: Stawiszyn k.Kalisza
Wysłany: 2010-10-21, 22:40   

kuba2006, serdeczne dzięki za odpowiedź :cool:
_________________
pozdrawiam
bartek
 
 
bassior 
Otwieram już kejsy


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 241
Skąd: się wziął Jarosław?
Wysłany: 2010-10-22, 09:25   

bartek2800 napisał/a:
Ale jak wtedy zachowuje się końcówka mocy wbudowana w powermixer?


Końcówka mocy powermixera nie ma wpływu na te wyjścia.

A jak się zachowuje? Normalnie zapewne.
 
 
kozpaw 
Noszę już kejsy


Nagłośnienie: mla123, uBR15
Pomógł: 11 razy
Wiek: 39
Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 132
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2010-10-22, 09:27   

Dokładnie tak to ma być podłączone.
Końcówka w mikserze wtedy nie jest obciążona bo nie są podłączone do niej kolumny.

www.pmp.civ.pl/files/Test...20MiT_10_09.pdf

tu masz dość obszerny test.
 
 
bartek2800 
Aspirant d/s smyczy


Nagłośnienie: słabo 300W
Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 3
Skąd: Stawiszyn k.Kalisza
Wysłany: 2010-10-22, 21:30   

Dzięki za odpowiedzi :cool:
_________________
pozdrawiam
bartek
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Qbs. Template theme based on Unofficial modifications.


EventRoom.pl